Kunst aan de Vaart BUITEN

(T)Huis op de Vaart - een andere manier van kijken

Muziek

Gastvrijheid

Heerlijk langs de Vaart wandelen. Zomaar binnenlopen bij de monumentale huizen en kantoren. Genieten van het beste werk van ruim zestig kunstenaars. Luisteren naar veelbelovende musici en onderweg genieten van culinaire bites & drinks. Zó kent iedereen Kunst aan de Vaart, zó ging het voor Corona …..

Gelukkig krijgt het leven – na de Coronaperiode – weer wat kleur en gaan we hopelijk een mooie zomer tegemoet. Assen bloeit op en opent haar deuren. Ook Kunst aan de Vaart kan weer naar buiten treden en heet ieder van harte welkom! Het kunstevenement dat bij velen in september al een vast plekje in de agenda heeft, gaat dit jaar gelukkig weer door. Het wordt een bijzondere editie. In 2021 is:

Kunst aan de Vaart BUITEN

(T)Huis op de Vaart – een andere manier van kijken

Wie tussen 28 augustus en 19 september – dus drie weken lang – overdag of ‘s avonds een wandeling maakt langs de Vaart, kan genieten van kunstwerken in, langs en boven de Vaart. Waar doorgaans schilderijen, etsen en foto’s het grootste deel van de expositie uitmaakten IN onze huizen, is er dit jaar vooral groot driedimensionaal werk BUITEN.

Kom langs. Kijk, geniet en laat je verrassen door kunstwerken in, langs en boven de Vaart.

THEMA

Kunst aan de Vaart zoekt steeds naar vernieuwing, zowel in de kunst als in de vormgeving. Corona heeft ons een uitdaging bezorgd die we niet hadden voorzien, maar die we wel aangrijpen.

We blijven daarbij aansluiten bij onze doelstelling VAN KIJKEN NAAR BELEVEN. Waar tot nu toe de kunst steeds te bewonderen was IN de huizen, maken wij nu de huizen tot onderwerp van de kunst.

Het wordt dit jaar dus een heel nieuwe belevenis: geen zestig kunstenaars in 40 panden, omlijst door prachtige muziek, maar 10 tot 20 kunstenaars die – ieder op eigen wijze – invulling geven aan het thema. Het levert vast nieuwe inspiratie voor de toekomst van Kunst aan de Vaart.

Wat blijft, is ons uitgangspunt: Kunst aan de Vaart is een kunstbelevenis van niveau met als centrum: de Vaart in Assen. Met dit jaar als thema:

(T)Huis op de Vaart – een andere manier van kijken

We nodigen gerenommeerde kunstenaars uit om in en om de Vaart kunstwerken te scheppen rond dit thema. Binnenkort staat hier een overzicht van de kunstenaars die deze uitdaging aangaan. De eerste namen zijn al bekend……..

DE KUNSTENAARS

  • Reinier van den Berg
  • Arjen Boerstra
  • Margot Brekelmans
  • Lambert Kamps
  • Maria Koijck
  • Joop Striker
  • Koos Toren

Magazine / Catalogus

Iedereen kent natuurlijk ons glossy magazine: het zijn ware collectors items. Met altijd veel informatie over alle kunstenaars en musici, een duidelijke plattegrond en veel achtergrondinformatie. Wie ze allemaal heeft, is een rijk mens.

Onze expositie van 2021 is kleiner dan normaal en vraagt om een aangepaste presentatie. We geven daarom dit jaar geen Magazine uit.  

Wel maken we een mooi, klein, slim gidsje voor de wandeling langs de Vaart. Deze zal op verschillende plekken in de stad verkrijgbaar zijn. En natuurlijk krijgt hij ook een mooi plekje op onze website.

Hieronder nog even het magazine van 2019.

Magazine 2019

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts.

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1123168491105924.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 458
Click here to Troubleshoot.

© 2021 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen