Editie 2018
8 en 9 september

Kunst en klassiek

Door de disciplines beeldende kunst en klassieke muziek in één evenement met elkaar te verbinden, bieden we jonge musici en kunstenaars een podium. Hiermee willen we zowel publiek als deelnemende makers prikkelen, verrassen, uitdagen en inspireren.

Tijdens het evenement zijn klassieke ensembles in diverse tuinen, huiskamers en varend in een bootje te horen. In het progamma staan de diverse ensembles en de tijden waarop er een minivoorstelling plaatsvindt.

 

Openingsconcert

Met een groots openluchtconcert op de Kop van de Vaart opent Kunst aan de Vaart de 12e editie van het kunstevenement.

Op vrijdagavond 7 september speelt het veertigkoppig Jong Kamerorkest Noord (JKN) een afwisselend en inspirerend programma met ontroerende klassieke muziek, hartverwarmende aria’s en swingende Braziliaanse klanken. Er worden werken van o.a. Mozart, Puccini, Prokofiev en Milhaud ten gehore gebracht.

Het orkest wordt geleid door dirigent Rolf Verbeek, medewerking verleent zanger Charles Hens, o.a. bekend van Carmen revisited.

Het grote podium aan de Kop biedt prachtig zicht op zowel het orkest als het water. Tijdens het concert is Vaart aan beide zijden afgesloten voor verkeer.

Er zijn beperkt zitplaatsen voor het podium aanwezig. Eigen stoel meenemen is mogelijk. Staplaatsen zijn er genoeg, zowel op de Kop van de Vaart als langs de Vaart Zuid Zijde. Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is gratis.