14/15 sept 2024

Side by Side Percussion

Dit slagwerkduo uit Groningen verkent de grenzen van de muziek, verlegt de artistieke grenzen en creëert een rustige maar aansprekende sfeer met een zeer unieke combinatie van akoestische en elektronische klanken. De visie en missie van het duo richten zich op het benaderen van mensen voor nieuwe muziek, het presenteren van klassieke en hedendaagse muziek in een nieuw licht door de wondere wereld van percussie.

De muziek van Side by Side Percussion bestaat uit prachtig samengestelde stukken uit verschillende stijlen. Dankzij het combineren van klassieke en moderne muziek, alsmede hernieuwde arrangementen van gevierde werken, is hun repertoire aangenaam en geschikt voor een gevarieerd publiek. Hun flexibiliteit en adaptief repertoire laten dit duo toe om hun beste versie te brengen in alle mogelijke situaties.

Marco Díaz is een Spaanse klassieke en elektronische percussionist gevestigd in Nederland. In 2017 behaalde Marco een Master Degree in Klassieke Muziek aan het Prins Claus Conservatorium. Marco speelt een breed scala aan muziekstijlen en treedt op en werkt samen met klassieke en hedendaagse ensembles en moderne muziekgroepen. Marco deelt zijn passie voor slagwerk als docent bij Drumles Groningen, USVA-Cultureel Studentencentrum en Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Julia Ramos, geboren in Sevilla (Spanje). Ze kreeg les van grote persoonlijkheden uit de slagwerkwereld zoals Pedro Carneiro, Louis Patterson, Víctor Segura, Jean Geoffroy, Gilles Midoux en Christian Dierstein. In 2015 won ze de prijs voor beste slagwerker in het “Intercentros Melómano” concours, dat jaarlijks in Madrid plaatsvindt. Na haar masterstudie in Groningen is ze blijven deelnemen aan verschillende orkest- en kamermuziekprojecten en aan festivals als Sound of Music, Peter de Grote, Terug naar het Begin en Festival Veenhuizen.

Side by Side speelt op zaterdag 9 september om 11:30, 13:30 en 15:30 in de achtertuin van Vaart Zuidzijde nr. 31