Tijdens ons kunstevenement is er zowel muziek langs de Vaart als in de tuinen.

Vrijdag 9 september – openingsact

Wim van den Haak

De openingsact wordt verzorgd door Wim van den Haak om 19.30 uur aan de Kop van de Vaart.

Naast hoornist bij het Noord Nederlands Orkest speelt hij uitdagende moderne muziekvoorstellingen met Neo-fandare 9×13, en verbind hij klassiek muziek met pop en jazz in ensemble ‘NNow. Hij is een veelzijdig en ruimdenkend musicus die een uitdaging niet uit de weg gaat.
Wim studeerde hoorn aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam waarna hij een lange carrière als freelance hoornist had bij veel orkesten en ensembles in Nederland. Naast zijn conservatorium heeft hij een propedeuse in Informatica gedaan en lange tijd websites gebouwd. Hij speelde in diverse ensembles als Erasmus Brass, NEOS Brass, neo-fanfare 9×13 en Ensemble ‘NNow.
Sinds 2016 is hij in vaste dienst bij het Noord Nederlands Orkest in Groningen. Hij woont met zijn vrouw en drie zoontjes in Gieten, Drenthe.
In zijn vrije tijd verbouwt hij hun woonboerdij.

Zaterdag 10 september

Maat Saxophone Quartet

Maat Saxophone Quartet is een Nederlands/Portugees ensemble, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Ze hebben de meest prestigieuze klassieke muziek competitie in Portugal “Prémio Jovens Músicos” gewonnen (2018), en zijn winnaars van de Dutch Classical Talent Award in 2022.  In april 2020 hebben ze hun eerste CD “Ciudades” uitgebracht voor het label 7 Mountains Records Amsterdam. Volgens de Luister Magazine, over hun debuut-cd:

Kunnen we kort zijn over het spel van Maat: veelbelovend, duivels goed en hemels aanstekelijk in alle werken.

Vaart Zuidzijde nr. 53

De optredens van Cantaphonia, zoals aangekondigd in het magazine, gaan helaas niet door. In plaats daarvan zal Maat Saxophone Quartet op zaterdag 10 september drie optredens verzorgen in de tuin van Z.Z. 53.

HARD

“ALS JE HET NIET VERTELT, BESTAAT HET NIET” HARD bestaat uit schrijver en dichter Adrie Krijgsman, dichter en verhalenverteller Henk Dillerop, dichter in woord en beeld René Alberts, actrice Deborah Tolk en flamenco-gitarist Berti Kooistra. Het collectief brengt tijdens Kunst aan de Vaart een divers programma met een mix van poëzie, theater, verhalen en muziek. Wat niet wordt verteld, zal nooit bestaan. Daarom zal alles wat in dit programma wél wordt verteld voor altijd bestaansrecht hebben, zelfs als het niet waar is…

Vaart Noordzijde nr. 64

Duo Felice

Duo Felice is een vioolduo bestaande uit Michelle Brunt en Niki Perdok. Zij leerden elkaar kennen op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en begonnen hun duo in 2017. In datzelfde jaar speelden zij beiden voor het eerst met het toenmalig JongKamerorkest Noord bij de opening van Kunst aan de Vaart. Het duo speelde vervolgens op de edities van Kunst aan de Vaart in 2018 en 2019.

Het was voor ons een feest om deze jaren op te mogen treden op dit prachtige evenement, en we zijn blij na 3 jaar weer terug te mogen keren!

Vaart Zuidzijde 139

Sander Beens & Bram Scharpach

Sander en Bram leerden elkaar kennen op de Koningstheateracademie in Den Bosch. Al snel ontdekten zij een gedeelde interesse in het klassieke kleinkunstrepertoire. Met hun zelfgeschreven werk presenteren zij u een nieuw en prikkelend weerzien met de liedkunst van weleer. Laat u meevoeren door hun tweestemmige zang, hun piano- en trompetspel en hun verhalende teksten, waarin zij de melancholie niet schuwen.

Vaart Zuidzijde nr. 147

Zondag 11 september

JTK-strijkkwartet

Het JTK-Strijkkwartet bestaat uit vier jonge musici uit de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De Jong Talentklas biedt jonge musici de mogelijkheid zich te oriënteren op de bacheloropleiding en het vak van musicus, vaak al tijdens hun studie aan het voortgezet onderwijs.

Vera (viool), Lyke (viool), Niek (altviool) en Joost (cello) hebben elkaar ontmoet bij het Haydn Jeugd StrijkOrkest en we zitten op dit moment alle vier in de Jong Talentklas van het Prins Claus conservatorium.

Vaart Zuidzijde nr. 53

HARD 

Zie de informatie hierboven, bij zaterdag.

Theros jazztrio

“Theros” of “zomer” vertaald uit het oud Grieks, is een nieuw trio project van Dimitris Karkoulias dat ontstaan is nadat de wereldwijde pandemie enigszins op zijn retour was en de wereld langzaamaan weer open begon te gaan. Theros is een viering van het leven, de liefde en solidariteit. Dimitris (Griekenland), Andrea (Italië) en Gabi (Roemenië) werken samen aan een grote variatie aan kleuren, stijlen, ritmes en harmonieën, en zijn niet bang om genres te doorkruisen en risico’s te nemen. Met hun eigen composities en favoriete arrangementen graven ze dieper, om steeds opnieuw iets over zichzelf en hun artisticiteit te leren en onderwijl mensen te verblijden met hun muziek.

Vaart Zuidzijde nr. 139

Lokaal talent

Kunst aan de Vaart sloeg de handen ineen met Kunstbende Drenthe: drie jonge singer-songwriters uit Assen en omgeving spelen een concert in de tuin van Zuidzijde 147.
12:30-13:00 Marieke Schenk
14:30-15:00 Nina Wood
16:30-17:00 Kiki Egas

Marieke Schenk is een artiest die in één woord beschreven kan worden: “enthousiast”! Op het podium is ze lekker zichzelf met hier en daar een grapje. Marieke schrijft vanuit haar hart, waarin ze haar publiek meeneemt. Het genre is popmuziek met een eigen draai. Als ze met een artiest vergeleken moet worden, komt Miss Montreal het meest in de buurt. Maar Marieke is vooral zichzelf.

Nina Wood is een energiek en vrolijk persoon. In haar muziek neemt ze je mee in monologen met zichzelf waarin ze de perfecties en imperfecties van onze maatschappij aankaart én hoe ze hierin toch steeds meer haar plekje weet te vinden.

“Hi! Ik ben Kiki Egas en ik mag ik spelen op Kunst aan de Vaart. Muziek maken en teksten schrijven is mijn veilige haven, hier voel ik me altijd thuis en begrepen. Ik raak geïnspireerd door de mensen en de wereld om me heen, hun invloeden en mijn eigen ervaringen. Mijn nummers zijn voor mij pure teksten die uit een dagboek zouden kunnen komen. Elk nummer is een klein stukje overvloed aan emoties die door mij heen stromen. Ik hoop je een fractie hiervan mee te mogen geven! Veel liefs, Kiki”

Vaart Zuidzijde nr. 147

© 2023 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen