Rudi Huisman

De liefde voor beelden (schilderijen) en fotografie is er altijd al geweest, de laatste 10 jaar heeft Rudi Huisman zich verder ontwikkeld in de portretfotografie. Gezichten kunnen een verhaal op zich vertellen, detail, licht, compositie en kleur vindt hij daarbij erg belangrijk.

Voor de beelden die hij maakt kiest hij vaak voor het specifieke Rembrandt- licht;

dit zorgt ervoor dat er diepte in het portret ontstaat. De portretten die worden gecreëerd  zijn  gebaseerd op de oude meesterschilders, maar zijn de  creaties van Rudi in de huidige tijd.

Zo maakt hij gebruik van kleine moderne details of zet hij een bepaalde compositie of kleur neer in het portret.

Wat Rudi Huisman als kunstenaar belangrijk vindt, is dat er een vraag of emotie ontstaat bij de kijker. Antwoorden geven zijn portretten niet en de interpretatie die eraan wordt gegeven zal voor een ieder anders zijn.

Door zijn onderwerpen dicht bij huis te houden kan hij er zijn eigen emoties en creativiteit in kwijt. Voor hem ook de reden om zijn dochters regelmatig te laten poseren. Hieruit is zijn huidige nieuwe DNA- portretserie ontstaan, waaraan onder andere Erwin Olaf, Youp van t’Hek , Danny Vera, Frank Boeijen, Johan Derksen, Paskal Jakobsen, Waylon en vele anderen hebben meegewerkt. De DNA- serie is een langlopende portretserie van artiesten/meesters in hun vakgebied, die hij in het meesterlijke Rembrandt- licht laat poseren. De presentatie van deze portretten is dan ook uniek. Onder de vernislaag van de doeken is een haar verborgen van Rudi Huisman, het DNA zit dan ook letterlijk in zijn werk.

www.rudihuisman.nl
rudihuismanphotography@gmail.com

© 2023 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen