Ron Glasbeek

Ron Glasbeek (1952) studeerde in 1976 af aan Academie Minerva in  Groningen.

Hij is werkzaam als beeldend kunstenaar en muzikant.  Ron werkt meestal thematisch en in serie.

Zo maakte hij in 2013 onder de titel Berookte Beelden grisailles en werk in kleur met als thema verleden en heden van Roma en Sinti  ‘zigeuners’ in Europa.

Hij exposeerde dit werk o.a. in Herinneringscentrum Kamp Westerbork  tijdens de zigeunerherdenking, bij de Europese Commissie in Brussel  en in het Museum voor Romacultuur in Brno/Tsjechië in 2015.  In de Roma wijk van Brno maakte hij tevens als ‘Artist in residence’  een wandschildering van 20 m waarvoor jong en oud model stond.  Het zelfde deed hij in 2016 in Zambia in de werk-gemeenschap Katete in opdracht van het plaatselijke ziekenhuis. In de afgelopen stille en stationaire Covid-periode spitte Ron, op zoek  naar onderwerpen, zijn archief door en vond schetsen en foto’s van de  ‘modellen’ terug.  Hij koos voor de Zambiaanse vrouwen en maakte met houtskool een  serie grote tekeningen op Bamboepapier die afgelopen zomer te zien waren in de eerste stal die mee deed aan Open Stal in Oldeberkoop.  Op dit moment werkt Ron aan een jubileumtentoonstelling voor  komend najaar onder de titel Moeders & Dochters.

Levensgrote tekeningen op Bamboepapier, een boek en een film  vergezellen de tentoonstelling in Groningen en andere steden. Kunst aan de Vaart heeft de primeur voor de installatie met Griekse  Kariatiden (vrouwelijke zuilen) die het dak van de Tempel van het Erechtheion torsen: Moeders & Dochters

www.ronglasbeek.com
ron@bas-is.nl

© 2023 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen