14/15 sept 2024

HarpBob

Ontdek de bijzondere klanken van Harpbob, een jazzduo dat jazzmuziek een nieuwe twist geeft!

Sorcha Mc Cague vormt samen met Dean Montanaro het duo HarpBob. Hoewel de harp doorgaans vooral wordt gezien als instrument gebruikt in het klassieke repertoire en in volksmuziek, bewijst HarpBob dat de harp óók een prachtig jazzinstrument kan zijn.

De Ierse harpiste Sorcha arriveerde nog geen week geleden in Nederland om na haar Bachelor in Ierland haar masterstudie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen te beginnen. Hoewel haar eigen harp helaas nog niet is aangekomen speelt ze haar eerste concerten in Nederland dit weekend al op Kunst aan de Vaart! De Maltese bassist Dean Montanaro volgt na het behalen van zijn master aan Codarts Rotterdam nu een master aan het Conservatorium van Amsterdam.

Of je nu een jazzliefhebber bent of op zoek bent naar een unieke muzikale ervaring, Harpbob zal je zeker verassen met haar interpretatie van verschillende jazz standards. Ervaar het zelf en laat je meeslepen door de betoverende klanken van Harpbob!

HarpBob en Kunst aan de Vaart danken het Prins Claus Conservatorium voor het beschikbaar stellen van een harp voor Sorcha.

HarpBob speelt op zondag 10 september om 11:30, 13:30 en 15:30 in de achtertuin van Vaart ZZ 31.