14/15 sept 2024

Exposities Vanderveen

In warenhuis Vanderveen kun je tijdens Kunst aan de Vaart genieten van maar liefst drie boeiende exposities.

Fleur in Florence

Fleur Sille uit Assen is een exceptioneel talent dat studeert aan de gerenommeerde Florence Academy of Art. Befaamde kunstenaars als Henk Helmantel, Egbert Modderman, Carolien van Olphen en Svetlana Tartakovska waren twee jaar geleden dusdanig onder de indruk van het schildertalent van Fleur dat ze aanbevelingsbrieven stuurden naar de toelatingscommissie in Florence. Haar werken zijn te zien en te koop. Van de twaalf kunstwerken die vorig jaar geƫxposeerd waren, werden er binnen 24 uur tien verkocht.

Expositie Manifestatie JONG VII bij Galerie DSG

Onder de noemer JONG VII zijn momenteel in de DSG-galerie op de woonetage van het warenhuis kunstwerken te zien van tien net afgestudeerde kunstenaars van Academie Minerva en de Klassieke Academie.

Pop-up tentoonstelling: Het zomerpaleis van koning Lodewijk Napoleon in Assen

Tijdens het bezoek van Lodewijk Napoleon in 1809 verhief hij Assen tot stad van de eerste rang en bevestigde dit met stadsrechten. Hij liet architect Jan Giudici een ontwerp maken om Assen te vergroten. Deze tentoonstelling richt zich voornamelijk op Giudici’s ontwerp voor een zomerpaleis. Pronkstuk van de expositie is de maquette van het zomerpaleis. De tentoonstelling vind je op de entresol, boven juwelier Jan ten Hoor.

De exposities zijn geopend tijdens de openingstijden van het warenhuis. De toegang is gratis. Meer informatie: www.vanderveen.nl.