Naast de beeldende kunst en de muziek organiseren we ook bijzondere activiteiten die het totaalprogramma nog interessanter maken. 

25 augustus – onthulling beeld Martina Hladikova en uitreiking magazine

Aftrap van Kunst aan de Vaart 2022 met de onthulling van het, letterlijk en figuurlijk, gezicht van het evenement. Martina Hladikova boetseerde van ruim 80 kuub houtsnippers een enorm beeld. Dit kunstwerk tot en met 11 september te zien bij de sluis, aan het Kanaal. Ook werd het eerste exemplaar van het magazine uitgereikt aan Marie-José Poiesz en het eerste setje kaarten van de Vaart aan Ronald Obbes.

27 augustus – onthulling waterorgel Kitty Boon

In aanwezigheid van gedeputeerde Nelleke Vedelaar werd het waterorgel van artist in residence Kitty Boon onthuld. Het waterorgel staan aan de Kop van de Vaart en kan, onder begeleiding van de kunstenares en haar team, door het publiek bespeeld.

27 en 28 augustus – Preuvenement

Kunst aan de Vaart was ook dit jaar weer aanwezig op het Preuvenement.

11 september – Presentatie Het bonte beeld van de Vaart

Vast onderdeel van Kunst aan de Vaart is sinds enkele jaren de presentatie Het bonte beeld van de Vaart, waarin Bert Naarding in vogelvlucht over de geschiedenis van de Vaart vertelt. Deze voordracht duurt ongeveer 20 minuten en mag je niet missen als je iets meer van de achtergrond van de Vaart wilt weten! De presentatie is te volgen om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur in Vaart NZ 1C.

Overige activiteiten volgen…

© 2023 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen