Zondag 19 september is de laatste dag van Kunst aan de Vaart 2021.

Twee muziekoptredens tussen 15.00 en 16.00 uur markeren dit moment.

 

Eerst speelt het vioolduo René Gutiérrez González en Nouschka van Schaik 

 

Daarna hoort u gitaarsolist Rick Doornbos

Het repertoire dat hij zal spelen bestaat uit korte stukjes door hemzelf gecomponeerd. Het zijn gedeeltes van een groter werk, genaamd: “The Lyrickal Pieces”. 

Rick Doornbos (1996) is een gitarist uit het noorden van Nederland. Vanaf het moment dat hij op 9-jarige leeftijd voor het eerst begon met gitaarspelen was het voor hem duidelijk dat hij het liefst niks anders wilde doen dan dat. In die eerste jaren van gitaarles was hij eigenlijk direct al bezig met creatieve zaken. Hij speelde liever z’n eigen composities dan de stukjes die hij op kreeg van z’n lerares. Over de jaren heen is dat niet erg veel veranderd; hij speelt nog steeds graag z’n eigen composities.

Rick op z’n 19e begonnen met z’n studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, bij Sabrina Vlaskalic. Hij studeerde hier vorig jaar cum laude voor af en is op het moment bezig met de studie Docent Muziek en het eerste jaar van de Master of Music, beide op hetzelfde instituut. Rick heeft meerdere gitaardocenten gehad op het conservatorium. Naast de eerdergenoemde Sabrina Vlaskalic, heeft hij ook les gehad bij Goran Krivokapic en heeft tegenwoordig les bij Kristina Vårlid. Ook heeft Rick vele masterclasses gevolgd bij onder andere Leo Brouwer, Aniello Desiderio en Gabriel Bianco.

Rick is tijdens z’n optredens altijd bezig met nieuwe, creatieve manieren van het interpreteren van de muziek die hij speelt. Het is voor hem belangrijk om z’n eigen verhaal te vertellen met de stukken die hij speelt. Ten slotte is Rick veel bezig met componeren. Tijdens concerten probeert hij altijd een mix te doen van composities van anderen en composities van zichzelf.

 

 

 

We blikken nog even terug:

In het weekend van 4 en 5 september 2021 gaven onderstaande musici korte concertjes op verschillende locaties langs de Vaart.

Kirill Dumchenko plays Jazz – 4 & 5 september

Kirill is al vaker te horen geweest tijdens eerdere edities van Kunst aan de Vaart, meestal samen met andere musici. Dit jaar zal hij solo-optredens verzorgen. Kirill over zijn solo-programma:

“This is a solo guitar performance of myself, which involved a lot of original arrangements of the famous beautiful jazz standards. In this project I’m exploring the possibilities of jazz guitar to combine melody, accompaniment, and bass line at the same time. It brings an unique and unpredictable sound to my performance, making it fresh and interesting for music lovers. The repertoire: beautiful jazz standards with swing and latin vibes.”

https://www.kirilldumchenko.com

Foto door Julia Dumchenko

 

Duo Allegretto – zaterdag 4 & zondag 5 september

Eszter Bránya en Elena Muñoz de Morales vormen samen vioolduo Allegretto. Vanuit hun combinatie van zeer verschillende artistieke persoonlijkheden geven Eszter en Elena een kleurrijke interpretatie aan hun repertoire.

Na het lezen van het boek Gulliver’s Travel van Jonathan Swift, raakten de musici geinspireerd een programma samen te stellen dat zich door verschillende tijdsperiodes zou bewegen. Met hun optreden wil Duo Allegretto de overgang weergeven die een componist doormaakt van een vroege en onschuldige stijl naar een latere, meer revolutionaire stijl. Het begin van deze reis begint bij Mendelssohn en eindigt met Bartók, als verbinding tussen de twee stukken klinkt een ander stuk dat geïnspireerd is op het verhaal van Swift.

  1. Mendelssohn-Bartholdy: Op.63 No.1 “Ich wollt’, meine Lieb’ ergösse sich”
  2. Ph. Telemann: Gulliver Suite for two violins in D major

Béla Bartók: Duos for two violins

 

© 2021 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen