THEMA: (T)Huis aan de VAART – een andere manier van kijken

 

Kunst aan de Vaart zoekt steeds naar vernieuwing, zowel in de kunst als in de vormgeving. Corona heeft ons een uitdaging bezorgd die we niet hadden voorzien, maar die we wel aangrijpen.

We blijven daarbij aansluiten bij onze doelstelling VAN KIJKEN NAAR BELEVEN. Waar tot nu toe de kunst steeds te bewonderen was in de huizen, maken wij nu de huizen tot onderwerp van de kunst. 

Dit is wat Corona doet met Kunst aan de Vaart: het is dit jaar een heel nieuwe belevenis: geen 60 kunstenaars in 40 panden, omlijst door prachtige muziek, maar 14 kunstwerken BUITEN waarin de kunstenaars – ieder op eigen wijze – invulling geven aan het thema. Het levert nieuwe inspiratie voor de toekomst van Kunst aan de Vaart.

Wat blijft, is ons uitgangspunt: Kunst aan de Vaart is een kunstbelevenis van niveau met als centrum: de Vaart in Assen.

Elke kunstenaar maakt een kunstwerk dat uitdrukking geeft aan de huizen die de Vaart omzomen, al dan niet gekoppeld aan de rol van de Vaart (weg en water) van de buitenwereld naar de binnenstad van Assen of van de Kop van de Vaart naar de buitenwereld. De kunstwerken staan op pontons in de Vaart en op plekken of parkjes om de Vaart.

 

 

 

© 2022 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen