Kitty Boon

Ik ben een beeldend kunstenaar die multidisciplinair werkt en installaties op een bepaalde locatie maakt.

Voor het kunstevenement Kunst aan de Vaart heb ik de wens een grote installatie te maken in en naast de Vaart.
De kunst in Nederland en hier specifiek in Drenthe met hoofdplaats Assen, heeft een groot gebaar nodig.

In de pandemie is kunst voor beschouwers haast niet zichtbaar geweest. Kunstenaars en ook ik hebben doorgewerkt, maar konden hun werk nergens tonen. Kunst aan de Vaart biedt weer een podium en de gelegenheid om te kunnen tonen waar kunstenaars in hun eigen omgeving aan hebben gewerkt.

De vreugde daarover en wat mij maatschappelijk bezighoudt moet worden getoond. Schoonheid geeft troost en het kunnen zien en ervaren van schoonheid in een wereld van milieuvraagstukken en oorlogsellende, is een kunst op zich.

De kunst moet weer opvallen en ook daarom is een groot gebaar nodig.

De kunst mag niet wegdrijven; er moet ruimte blijven om te inspireren, prikkelen en verrassen.

Voor Kunst aan de Vaart heb ik daarom een installatie ontworpen die het water van de Vaart omhoog spuit. Deze beweging, als metafoor, maakt de kunsten zichtbaar en met geluid en licht als extra element wordt het werk een eyecatcher.

Bij de spuitende fonteinen maak ik een orgel dat verbonden is met het water in de Vaart.

Op dit waterorgel kan muziek gemaakt worden waardoor bezoekers uitgedaagd worden onderdeel te zijn van de installatie.

Onder begeleiding van ons kunnen bezoekers het orgel bespelen en ontstaat er interactie met het kunstwerk. Daarnaast kan een optreden worden gegeven door een muzikant die het orgel kan bespelen.

Zo kan kunst worden ervaren met meerdere zintuigen, zien, horen, voelen. Het geheel moet een uitstraling krijgen, waarbij verwondering en verrassing bij de beschouwer moet ontstaan.

De Vaart is een langgerekt stuk water en daarom is de schaal van het kunstwerk belangrijk, wil het kunnen opvallen en impact hebben. Het kunstwerk in de Vaart gaat meer opvallen als er daadwerkelijk meer beweging in het water aanwezig is.

De installatie wordt gemaakt met een team van techneuten, programmeurs, muzikanten en kunstenaars dat door mij is samengesteld. Het artistiek inhoudelijke proces wordt eveneens door mij begeleid en bewaakt.

atelierkat@hotmail.com
www.kittyboon.nl


© 2023 · Kunst aan de Vaart Assen

Website door Web and Brand Website Productiehuis in Assen