Editie 2019
14 en 15 september

Kunst

aan de Vaart

Klassiek

aan de Vaart

Gastvrijheid

aan de Vaart

 

Kunst aan de Vaart 

Heerlijk langs de Vaart wandelen. Zomaar binnenlopen bij de monumentale huizen en kantoren. Genieten van het beste werk van ruim zestig kunstenaars. Luisteren naar veelbelovende musici en onderweg genieten van culinaire bites & drinks.

Dát is Kunst aan de Vaart!

14 & 15 september 2019

Alweer voor de 13e keer  zijn huizen, tuinen en kantoren in het tweede weekend van september weer open van 11.00 – 17.00 uur. Dan bruist het aan de Vaart van kunst en klassieke muziek.  In ruim 40 panden ontvangen we je gastvrij en bieden we een podium aan 60 kunstenaars en vele jonge musici. Ga in gesprek met één van de 60 kunstenaars. Kom kijken, genieten en laat je verrassen en inspireren door alles wat de Vaart dit weekend te bieden heeft. En dat is meer dan schilderijen, beelden, prachtige foto’s en de vele huisconcertjes. Veel meer! Het belooft ook dit jaar weer een prachtige combinatie te worden van kwaliteit in kunst en ‘gluren bij de buren’. En natuurlijk is zoals ieder jaar de toegang weer gratis.

 

 

Artist in In Residence (AIR)

Kunst aan de Vaart heeft de traditie om een aantal kunstenaars de gelegenheid te bieden om in een pand nieuw werk te creëren en te presenteren. Onder andere Lydeke von Dülmen-Krumplemann, Flip Drukker, Guus Slauerhoff, Kitty Boon, Yvonne Struys, Sjimmie Veenhuis en Sake Elzinga hebben hier in eerdere edities zeer succesvol invulling aan gegeven.  In 2018 namen Paul Meek, Renée Alberts en Fons van Hamersveld deze uitdagende ‘opdracht’aan.

AIR 2019

Daniëlle Davidson

In haar schilderijen, tekeningen en performances zoekt ze naar helderheid, terwijl ze wil verdwalen. Ze zoekt naar omgevingen waarin ook de ander kan verdwalen, dit bevindt zich wel in een heldere context en verhoudt zich tot een realiteit die voor een ieder verschilt. 

 

Nature wins

Daniëlla volgde haar opleidingen op Academie Minerva in Groningen – CCAC in San Francisco – Dooyewaard stipendium (werkperiode van een jaar in Blaricum) – HKU – MA aan het Dutch Art Institute (DAI)

http://www.danielledavidson.nl

Gejan Stol

Gejan Stol is gefascineerd door de oneindige combinaties van materialen, ruimtes en
gedachten die maken dat de wereld er telkens anders uit ziet. Deze beweging is
verrukkelijk. Het ontdekken van ‘nieuwe ruimtes’ zoals bijvoorbeeld een deuropening,
geven een nieuwe dimensie aan het ruimtelijk werken, het ruimtelijk denken en het
traditionele beeldhouwen. Gejan heeft haar opleiding gevolgd aan Academie Minerva (ruimtelijkevormgeving/beeldhouwen). Ze bouwt installaties op locaties in binnen-, en buitenland en gaat de dialoog aan met de beschikbare ruimtes.

Foto: Birgit Speulman

Online veiling van kunstwerken

Catawiki organiseert samen met Kunst aan de Vaart een online veiling speciaal voor Kunst aan de Vaart. Online kan iedereen bieden op kunstwerken die ook in de panden te zien zijn. In de panden worden de werken gemarkeerd met het Catawiki logo.

De veiling start een week voor Kunst aan de Vaart, dit jaar op 7 september.

Een gedeelte van de opbrengst van de veiling gaat naar Kunst aan de Vaart en daarmee stellen we kunstenaars in staat om een bijzonder kunstwerk te maken speciaal voor de volgende editie van Kunst aan de Vaart.

Iets leuks online gezien dat je graag wilt kopen? Om mee te kunnen bieden, moet je een account aanmaken bij Catawiki

Online veiling 2018

Over Catawiki

Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende categorieën zoals oldtimers, kunst, sierraden, boeken en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters van Catawiki begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

Magazine / Catalogus

Tijdens het evenement is ons glossy magazine verkrijgbaar in de gekleurde tentjes aan de Vaart. In dit magazine staan alle kunstenaars en panden die deelnemen aan Kunst aan de Vaart. Daarnaast geven interessante achtergrondartikelen meer informatie over de Vaart en een aantal deelnemende kunstenaars.

Magazine 2018

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Click here to Troubleshoot.